ADMITERE ANTICIPATĂ: 25.04.2024 – 18.07.2024

Pentru a te înscrie la Programul de Studii Logistică Industrială va trebui să iți faci cont până pe 22 iunie pe  https://admitere.pub.ro/ si să completezi toate câmpurile din formularul de înscriere, selectând Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică, domeniul de studii Inginerie Industrială.

Alegerea specializării Logistică Industrială se va face la înmatriculare (atunci cand vor fi depuse in original documentele la secretariatul facultății de Inginerie Industrială și Robotică)!

Această sesiune este dedicată:

Candidaților elevi sau absolvenți olimpici și celor cu rezultate deosebite în cadrul concursurilor de profil desfășurate pe parcursul liceului. Aceștia sunt candidați pentru Admitere anticipată fără concurs

Candidații eligibili vor fi declarați pre-admiși (fără concurs) și li se va garanta locul dacă promovează examenul de Bacalaureat și parcurg cu succes Faza III – Validare pre-admiși și înmatriculare admiși anticipat.

Candidaților elevi sau absolvenți care doresc garantarea anticipată a unui loc pentru studii în UPB. Aceștia sunt candidați pentru Admitere anticipată prin concurs. Evaluarea performanțelor candidaților înscriși la această sesiune și ierarhizarea lor se va face pe baza rezultatelor școlare obținute înaintea susținerii examenului de Bacalaureat.

Candidații eligibili vor fi declarați pre-admiși (prin concurs), în limita locurilor disponibile și li se va garanta locul dacă promovează examenul de Bacalaureat și parcurg cu succes Faza III – Validare pre admiși și înmatriculare admiși anticipat.

Faza I – ÎNSCRIERE: 25.03.2024 – 25.06.2024

  • Componența dosarului pentru înscrierea în această sesiune este descrisă în Anexa IV (detalii plată).
  • În Sesiunea I – Admitere anticipată canditatul va plati o taxă de înscriere, iar în ceea ce privește opțiunile:
    – Candidatul alege, în prima fază, disciplinele pentru probele P1 și P2 dintre cele valabile la facultatea la care se înscrie (vezi  Anexa II-1.1) pentru concurs pe baza rezultatelor la activitățile școlare (dosar).
  • Pentru A – Admitere anticipată fără concurs, olimpiadele și concursurile luate în considerare depind de specificul facultății la care aceștia se înscriu (vezi Anexa VI).
  • Pentru B – Admitere anticipată prin concurs, în ceea ce privește probele de concurs, în Sesiunea I, două dintre acestea (P1 și respectiv P2) se bazează pe mediile obținute de candidat, în timpul liceului, la disciplinele selectate (vezi Anexa II-1.1) dacă acesta s-a înscris la o facultate la care admiterea anticipată este prin concurs pe baza rezultatelor la activitățile școlare (dosar).
  • Pentru B – Admitere anticipată prin concurs, proba P3 se bazează pe mediile generale obținute de candidat în clasele a IX-a, a X-a și a XI-a, precum și pe o serie de activități suplimentare pe care acesta le-a desfășurat în anii de liceu (vezi Anexa III).
  • Candidații care au printre opțiuni domenii la programe de studii școlarizate în limba engleză, franceză sau germană și care au ales să dovedească competențele lingvistice deținute prin testul on-line POLITEHNICA București din data de 5 Aprilie 2024 (dată valabilă pentru toți candidații) vor avea grijă să se programeze (detalii aici, modele de teste: englezafrancezagermana) până cel târziu pe 03 Aprilie 2024, ora 12:00 sau din data de 14 Iunie 2024 (această a doua dată este valabilă doar pentru candidații înscriși la facultățile la care admiterea anticipată se face prin concurs pe baza rezultatelor la activitățile școlare (dosar)) vor avea grijă să se programeze până cel târziu pe 12 iunie 2024, ora 12:00 (detalii aici, modele de teste: englezafrancezagermana).

Faza II – ADMITERE PRELIMINARĂ: 02.07.2024 – 04.07.2024

• Pentru candidații care au participat la Faza I și la Faza II rezultatele preliminare vor fi prezentate în data de 2 iulie 2024, ora 12:00.

• Fiecare candidat poate vizualiza rezultatul obținut în contul său din platforma on-line https://admitere.pub.ro.

• Eventualele contestații vor putea fi depuse on-line la Comisia Centrală de Admitere, în termen de 24 ore de la publicarea rezultatelor prin platforma https://admitere.pub.ro

• Rezultatele finale pentru Faza II – Admitere preliminară (Etapa I) – concurs pe baza rezultatelor la activitățile școlare (dosar) se vor publica on-line pe data de 4 iulie 2024.

Faza III – ADMITERE ETAPA II – VALIDARE, CONFIRMARE, PARTICIPARE LA GLISARE (OPȚIONAL*), ÎNSCRIERE ÎN ANUL I ȘI ÎNMATRICULARE ADMIȘI ANTICIPAT: 17.07.2024 – 19.07.2024

  • Pentru a fi admis și înmatriculat candidatul trebuie să fi promovat examenul de Bacalaureat, să fi fost declarat pre-admis în Faza II, să aibă dosarul de admitere complet (cu toate documentele solicitate vezi Anexa V), iar datele furnizate la înscriere în Faza I să fie conforme cu documentele originale aduse în Faza III.
  • Validarea, confirmarea locului obținut, solicitarea pentru participare la glisare -opțional*-, înscrierea în anul I și ulterior înmatricularea se face la sediul facultăților la care aceștia au fost declarați pre-admiși, zilnic, între orele 08:00-16:00, începând cu ziua de 15 Iulie, ora 8:00 și terminând pe 17 Iulie, ora 16:00. Detalii suplimentare pentru această Fază pot fi aflate aici.
  • Dacă un candidat care a parcurs cu succes validarea dosarului de admitere și confirmarea locului obținut nu dorește să participe la glisarea internă în etapa II, el rămâne cu locul deja confirmat.
  • Dacă însă, suplimentar, candidatul dorește să participe la glisare în conformitate cu opțiunile de la înscriere, atunci marchează pe cererea de înscriere că dorește să participe la glisare și confirmă astfel că este de acord să fie promovat pe un loc superior în ierarhia sa de opțiuni, caz în care va fi înscris la noul domeniu.
  • Eventualele locuri rămase vacante ca urmare a neînmatriculării candidaților pre-admiși (în perioada 15 iulie 2024, 08:00 – 17 iulie 2024, 16:00) vor fi disponibilizate pentru glisarea internă (cu candidați deja înmatriculați) din data de 17 Iulie 2024 și, ulterior, dacă este cazul, facultățile pot activa etapa suplimentară de completare (18 Iulie 2024), cu primii candidați (în ordinea mediilor) care nu au fost pre-admiși dar îndeplinesc baremul minim de admitere.
  • În data de 19 Iulie, ora 18:00 vor fi afișate listele cu candidații admiși și înmatriculați în Sesiunea I. Detalii aici.
  • Candidații declarați pre-admiși la finalul Fazei II și care nu s-au înmatriculat în Faza III – Admitere – Etapa II vor pierde locul rezervat în Sesiunea I și vor fi eliminați din concurs.
  • Pentru ocuparea locurilor vacante după înmatricularea și glisarea internă din Sesiunea I, în funcție de numărul acestor locuri, de numărul candidaților care nu au fost pre-admiși dar au baremul îndeplinit, precum și de strategia proprie, facultățile pot organiza o etapă de completare admiși (Sesiunea I+). În ziua de 18 iulie, în intervalul 08:00 – 16:00, comisia locală de admitere invită telefonic, în ordinea descrescătoare a mediilor, primii candidați cu barem îndeplinit, în vederea participării la ocuparea parțială sau integrală a acestor locuri. Candidații care acceptă și confirmă prin SMS participarea, își validează dosarul și se înmatriculează în data de 19 iulie 2024, în intervalul 08:00-12:00.
  • După finalizarea înmatriculării eventualele locuri rămase vacante ca urmare a neînmatriculării candidaților admiși în Sesiunea I vor fi disponibilizate pentru suplimentarea locurilor scoase la concurs în Sesiunea II – Admitere.

Pentru suportul în procesul de înscriere la programul de studii Logistică Industrială ne puteți contacta la: 0723 990 416

 


Concursul de admitere în învățământul universitar de masterat în anul universitar 2024 – 2025 se desfășoară conform Regulamentului privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere în învățământul de masterat în POLITEHNICA București.
Concursul de admitere se organizează în trei sesiuni: sesiunea de admitere anticipată, sesiunea din iulie 2024 și sesiunea din septembrie 2024, conform următorului calendar:

Calendarul celor 4 sesiuni de admitere:
Sesiunea I Admitere anticipată 2024
Înscrierea candidaților                   15.04 – 10.05.2024               Taxa înscriere: 50 RON
Concurs de admitere                     13.05 – 16.05.2024
Comunicarea rezultatelor              13.05 – 17.05.2024
Înmatricularea candidaților            01.07 – 31.07.2024
Sesiunea II Iulie 2024
Înscrierea candidaților                   01.07 – 08.07.2024                Taxa înscriere: 100 RON
Concurs de admitere                     10.07 – 12.07.2024
Comunicarea rezultatelor              10.07 – 13.07.2024
Înmatricularea candidaților           10.07 – 31.07.2024
Sesiunea III Septembrie 2024
Înscrierea candidaților                   02.09 – 13.09.2024                Taxa înscriere: 100 RON
Concurs de admitere                     16.09 – 17.09.2024
Comunicarea rezultatelor              16.09 – 18.09.2024
Înmatricularea candidaților            16.09 – 20.09.2024
 

* Calendarul concursului se stabilește de către fiecare facultate în intervalele specificate mai sus. Calendarul, data/datele concursului, tematicile și bibliografia (dacă este cazul) se aduc la cunoștința candidaților prin afișare pe site-urile facultăților cu minim 15 zile înainte de începerea concursului.
** În ultima zi de înscriere a fiecărei perioade, înscrierea se poate face numai până la ora 16:00.

Aveţi posibilitatea de a înregistra online datele de înscriere.

Initiere admitere

 

Admitere anticipată

La sesiunea de admitere anticipată pot candida studenți într-un an terminal al studiilor de licență sau absolvenți ai unui program de studii de licență din anii anteriori, care doresc garantarea anticipată (prin pre-admitere) a unui loc pentru studii de masterat în POLITEHNICA București.

Pentru validarea și înmatricularea candidaților astfel pre-admiși, promovarea examenului de Licență/Diplomă până la data prevăzută pentru înmatriculare este, conform legii, o condiție necesară.

Pentru înscrierea la concursul de admitere în învățământul universitar de masterat în sesiunea de admitere anticipată, candidații depun următoarele documente:

  • a) fișa de înscriere tip, conform Anexei 2 din Regulement, în care vor menționa, sub semnătură electronică sau scanată și răspundere proprie, toate datele solicitate de formularul respectiv;
  • b) certificatul de naștere;
  • c) certificatul de căsătorie (dacă este cazul);
  • d) situația școlară a anilor de licență anteriori anului curent în care se află sau foaia matricolă/suplimentul la diplomă în cazul în care au absolvit un program de licență într-un an anterior;
  • e) buletin/carte de identitate/pașaport;
  • f) dovada de plată a taxei de înscriere la admitere anticipată;
  • g) declarație pe propria răspundere (inclusă in Anexa 2) prin care candidatul declară că nu a mai beneficiat anterior de un loc bugetat la studii universitare de masterat dacă candidează pe un loc fără taxă.

Prin excepție, candidații care sunt studenți într-un an terminal la studii de licență în POLITEHNICA București în anul universitar 2023-2024 nu trebuie să depună documentele specificate la punctele (c) și (d).

 

În cadrul înscrierii la concursul de admitere în învățământul universitar de masterat în sesiunea de admitere anticipată, un candidat se poate înscrie numai la o singură facultate din POLITEHNICA București.

Candidații cetățeni ai Uniunii Europene si din state terțe care se înscriu la programele de studii cu predare în limba română au obligația sa facă dovada cunoașterii limbii române.

În cazul candidaților la programele de studii cu predare în limbi de circulație internațională și care nu prezintă acte de studii/documente/situații școlare, necesare la înscriere, eliberate de instituții de învățământ din România sau din străinătate, cu predare în limba respectivă, este necesară certificarea competențelor lingvistice la înscriere.

Certificarea competențelor lingvistice se face prin una dintre următoarele modalități:

  • Candidatul posedă un certificat de competențe lingvistice pentru respectiva limbă de predare (minim B2); certificatul se încarcă în platforma online de înscriere;
  • Candidatul este absolvent al unui program de studii de licență sau masterat în respectiva limbă de predare;
  • Candidatul are o disciplina de tip limbă străină pentru respectiva limbă de predare promovată în anul I de studii de licență cu media cel puțin 8,00;
  • Candidatul susține testul on-line în POLITEHNICA București de competențe lingvistice pentru respectiva limbă de predare (în cazul în care nu se încadrează în una dintre cele 3 condiții anterioare) și obține calificativul PROMOVAT.

 

Detalii despre susținerea testului on-line în POLITEHNICA București vor pare pe acest site în curând.

Detalii despre programele de studiu de masterat oferite de POLITEHNICA București:
– Centrul universitar București – aici

Pentru suportul în procesul de înscriere la programul de studii Logistică Industrială ne puteți contacta la: 0723 990 416

Domeniu / Program de studiu de licenta:
Inginerie Industriala / Logistica Industriala